Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 2 szkl
mąka 4 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 8 szt
rodzynki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z jabłkiem

Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, ciągle ubijając. Gdy cukier już się rozetrze, dodajemy żółtka, miksujemy. Następnie do masy dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, jabłka pokrojone w kostkę oraz rodzynki.
Ciasto wylewamy na natłuszczoną blachę i pieczemy 45-50 minut w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 02.10.2011 21:26
super
pacpaw 01.07.2011 18:15
lubię takie połączenia
halinka1011 24.03.2011 08:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak