Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka w sosie beszamelowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 45 dkg
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1 szkl
wywar z marchewki 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka w sosie beszamelowym

Marchewkę opłukać i gotować nie obraną z dodatkiem soli i cukru,następnie ugotowaną pokroić w krążki,przygotować sos; z mąki i masła sporządzić białą zasmażkę ,rozprowadzić mlekiem i wywarem z marchewki ,gotować kilka minut,doprawić sos do smaku solą cukrem,sokiem z cytryny ,ułożyć marchewkę w naczyniu i zalać sosem,posypać zieloną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak