Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tołpyga podkarpacka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

usmażona ryba 6 porcji
ogórki kwaszone 150 g
szczypiorek 1 pęczek
musztarda 100 g
oliwa 50 g
śmietana 100 g
cukier do smaku
sól do smaku
zielenina do dekoracji
cytryna do dekoracji
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tołpyga podkarpacka

Rybę ułożyć na półmisku,ogórki obrać i pokroić w kostkę,szczypiorek i jajko posiekać,wszystkie składniki połączyć razem,dodać musztardę,oliwę,cukier ,pieprz,sól oraz śmietanę,dokładnie wymieszać i zalać porcje ryby,przygotowac na krótko przed podaniem ,udekorować plasterkami cytryny i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 29.03.2012 09:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak