Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Terina z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś 50 dag
serek ziołowy 35 dag
ogórek 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
cytryna 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Terina z łososia

Do formy podłużnej wyłożonej folią układamy plastry wędzonego łososia.Resztę łososia miksujemy z serkiem ,papryką i cebulą na gładka masę. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.Wykładamy do formy 1/3 część masy .Na nią układamy pokrojone cienkie plastry ogórka .Wykładamy drugą część masy ,znów ogórka i znów masę .Wyrównujemy łyżką i nakładamy na nią wystające z formy plastry łososia. Przyciskamy deseczka lub kawałkiem tektury i wstawiamy do lodówki na noc.. Po wyjęciu z lodówki wyciągamy z formy i kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.11.2013 12:28
to smaki mojej żony
Motorek 28.08.2013 08:50
bardzo fajne
caralajna 18.10.2012 13:14
to dla mnie nowość, brzmi smacznie
pacpaw 25.03.2011 20:28
serek może być Hochland? czy jakiś inny? :D
ben-ka 24.03.2011 11:35
o jejku to dopiero musi ładnie wyglądać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak