Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz z wody

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wegorz 1 kg
marchewka 50 g
pietruszka 50 g
seler 50 g
cytryna 2 szt
masło 40 g
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz z wody

Węgorza wypatroszyć,wypłukać,wyporcjować i nasolić,włoszczyznę wypłukać,obrać i zetrzeć na tarce,zalać małą ilością wody,osolić,dodać część soku z cytryny ,cukier i zagotować,gotować około 10 minut w zalewie jarzynowej ,następnie odstawić i podawać z surowym masłem wraz z jarzynami,udekorować kawałkami cytryny i zieloną natką pietruszki,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak