Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

amur 1,5 kg
masło 100 g
cytryna 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Amur pieczony

Rybę oczyścić,wypłukać,osolić ,natrzeć czosnkiem utartym z solą,włożyć do rondelka natkę pietruszki,skropić sokiem z połowy cytryny i ułożyć rybę wbrytfance posmarowanej olejem,piec około 25 minut,podlewając wodą,gdy będzie rumiana,wyjąć na półmisek i pokroić,udekorować plasterkami cytryny i surowym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 03.07.2011 12:44
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak