Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe z pianką i galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier puder 25 dag
mąka 18 dag
ocet 1 łyżka
tłuszcz do formy
śmietana 36% 0,5 l
śmietan fix 1 opak
galaretka kiwi 1 opak
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z pianką i galaretką

Blachę nasmarować tłuszczem.
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ocet.
Białka ubić na pianę, wyłożyć na utarte żółtka, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszać na jednolitą masę.
Wylać masę na blachę.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok.35 minut.
Ostudzony placek przekroić na pół.
KREM
Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix na sztywno.
Połową kremu przełożyć spód biszkopta, na krem położyć drugą połowę ciasta i wyłożyć resztę kremu.
Galaretkę przygotować według podanego przepisu na opakowaniu.
Tężejącą galaretką zalać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak