Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczki z budyniowym nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron lasagne 8 szt
olej 1 litr
mleko 1/2 litr
budyń śmietankowy 2 szt
owoce wg.uznania
śmietana 30% 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki z budyniowym nadzieniem

Płaty makaronu lasagne ugotować na półtwardo.Odsączyć.Olej wlej do garnka i mocno rozgrzej.Dużą łyżkę wazową posmarować oliwą.Wyłożyć na nią płat lasagne i przycisnąć zaokrągloną trzepaczką,żeby nadać makaronowi kształt koszyczka.Do rozgrzanego oleju włożyć łyżkę z makaronem i cały czas przytrzymując trzepaczką usmażyć makaron,aż się zrumieni.Odsączyć na papierowej serwetce.W taki sposób usmażyć wszystkie płaty.Ugotować gęsty budyń i wystudzić.Budyniem napełnić wszystkie koszyczki,udekorować owocami i ubitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.01.2014 12:15
Super deser
Łukasz15 25.11.2012 06:51
Bardzo dobre
ben-ka 24.07.2012 08:11
fajny przepis.
Rybciia 18.01.2012 22:35
świetne
misia53 21.11.2011 00:28
tak Basiu , ja się domyśliłam ....hehe...nie jest ze mną tak najgorzej....
barbara11561 19.11.2011 10:52
Tak,masz rację misiu53,zapomniałam dodać,ale w przepisie jest 1 litr oleju więc można się domyśleć:)
misia53 19.11.2011 10:47
Z pewnością ciekawie by to wyglądało .... ale smażyć chyba trzeba w głębokim tłuszczu
Ania67 05.06.2011 09:43
świetny miałaś pomysł
Krystyna32 24.03.2011 08:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak