Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ WOŁOWY Z WINEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
koncentrat pomidorowy - -
wołowina bez kości 0,5 kg
sól - do smaku
pieprz - do smaku
czosnek 2 ząbki
mąka 20 gram
wino czerwone wytrawne - -

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ WOŁOWY Z WINEM

Mięso pokroić w drobną kostkę posypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące. Cebulę posiekać w drobną kostkę i razem z mięsem zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Następnie całość skropić winem i dusić pod przykryciem do miękkości. Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 26.09.2011 20:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak