Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PARÓWKI W SZLAFROCZKACH

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka 60 gram
parówki cienkie 400 gram
tłuszcz do smażenia - -
sól - do smaku
pieprz - do smaku
gałka muszkatołowa - -

Przepis i sposób przygotowania na: PARÓWKI W SZLAFROCZKACH

Parówki obrać z osłonek, pokroić na duże kawałki. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami i przesianą mąką. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. W powstałym cieście maczać parówki i smażyć na złoty kolor na silnie rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 03.07.2012 23:22
świetny pomysł na parówki, fajne dla dzieci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak