Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY Z DYNI Z KIEŁBASĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dag.
jajko 2 sztuki
dynia 60 dag.
mąka 10 dag.
tłuszcz 3 dag
sól - -
olej do smażenia - -
sos pomidorowy - -

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY Z DYNI Z KIEŁBASĄ

Zdjąć z kiełbasy skórę, kiełbasę pokroić w dość drobną kostkę.
Dynię obrać, umyć, wykroić pestki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka utrzeć z tłuszczem, dodać dynię, kiełbasę, mąkę, pianę z białek, sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej i łyżką układać małe placki. Smażyć na złoto. Kosztować z sosem pomidorowym. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.10.2012 08:45
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak