Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    1/2 litra
  • goździki

    4 sztuki
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    30 dag
  • liść laurowy

    5 sztuk
  • pieprz ziarnisty

    10 ziaren
  • Zalewa:

    2 litry
  • woda

    2 litry
  • cebula

    1/2 kg
  • kapusta

    4 poszatkowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zrobić zalewę i zagotować,dodać warzywa i gotować do miękkości. Gotujące przekładać do słoików i przewrócić do góry dnem na 5 minut. Tak przygotowana sałatka przechowuje się przez cały rok. Przed spożyciem należy ją tylko odcedzić i dodać łyżkę oliwy i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat