Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1/2 litra
Goździki całe Prymat 4 sztuki
sól 1 łyżka
cukier 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
pieprz ziarnisty 10 ziaren
Zalewa: 2 litry
woda 2 litry
cebula 1/2 kg
kapusta 4 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Z podanych składników zrobić zalewę i zagotować,dodać warzywa i gotować do miękkości. Gotujące przekładać do słoików i przewrócić do góry dnem na 5 minut. Tak przygotowana sałatka przechowuje się przez cały rok. Przed spożyciem należy ją tylko odcedzić i dodać łyżkę oliwy i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak