Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrobok po mazursku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ostrobok 1,5 kg
pieczarki 200 g
cebula 60 g
papryka 1 łyżeczka
musztarda do smaku
słonina 100 g
imbir w/g uznania
masło 20 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrobok po mazursku

Ostroboka oczyscić,wyfiletowac,osolić,posypać papryką i imbirem,każdy filet posmarować musztardą,położyć kawałek słoniny pokrajanej w paski i pokrajane pieczarki razem z cebulą,zawinąć rulonik i położyć na folii aluminiowej posmarowanej masłem,zawinąć i położyć w brytfance,następnie wstawić do piekarnika i piec około 30 min,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak