Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk po góralsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk 1 kg
kapusta kwaszona 500 g
mąka 200 g
słonina 150 g
śmietana 200 g
olej 150 g
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk po góralsku

Tuńczyka oczyścić,wyfiletować,wyporcjować i usmażyć na oleju,uprzednio obtaczając w mące,kapustę wycisnąc ,cebulę pokroić w kostkę i słoninę pokroić w kostkę,słoninę zarumienić z mała ilością mąki,dodać do kapusty,przyprawić przyprawami,dodać śmietanę,wszystko wymieszać,zagotować,dodać usmażoną rybę,przykryć ją kapustą i wstawic na 20 min do piekarnika .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak