Dorsz opiekany

Dorsz opiekany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    2 łyżki
  • ocet 10 %

    1/4 szklanki
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • liść laurowy

    4 sztuki
  • olej do smażenia

    ile potrzeba
  • Zalewa:

    2 litry
  • woda

    2 litry
  • gorczyca biała cała

    1 łyżeczka
  • cebula

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby rozmrozić i osuszyć ręcznikiem lekko osolić. Obtaczać w mące,rozmąconym jajku i znów w mące smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone ryby układamy w dużym naczyniu. Z podanych składników gotujemy zalewę octową i gorącą zalewamy usmażone ryby, pozostawiamy do wystygnięcia na 24 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

20.08.2011 13:17
super

gosia561

12.07.2011 12:17
zdrowa i smaczna rybka

Adamorek

30.06.2011 11:30
ale pyszności i

jasiek

20.03.2011 15:32
nie dodawałem gorczycy do ryb, ciekawe

madagaskar

16.03.2011 21:07
polecam

Smakosz6

26.01.2011 19:26
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat