Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ RZYMSKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg.
mięso wołowe 1/2 kg.
bułka czerstwa 1,5 sztuki
jajko 2 sztuki
cebula 1,5 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
tłuszcz - -
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ RZYMSKA

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso pokroić na kawałki i zmielić wraz z odciśniętą bułką. Jajko, zarumienioną na oleju cebulę, sól oraz pieprz dodać do mięsa i wymieszać. Z mięsa uformować wałek, obtoczyć go w bułce tartej.
Mięso piec w brytfance ok. godziny czasu. Podlewać sosem lub skrapiać wodą. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 07.09.2012 20:48
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak