Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszy Rosjanina

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 20 dkg
mąka gryczana 10 dkg
jajko 2 szt
olej 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
woda 1 szklanka
Farsz:
ziemniaki 30 dkg
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
twaróg 30 (chudy)
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Uszy Rosjanina

Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić wraz z twarogiem maszynką o średnim sitku. Cebulę zeszklić na oleju z Kucharkiem i pieprzem, dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Z podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto (w razie potrzeby dolać wody). Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać kółka. Na każde kółko kłaść porcję farszu i zlepiać tak, jak pierogi. Następnie końce sklejać ze sobą tak, żeby pierożki miały kształt kółka z dziurką. Wrzucać pierogi do osolonego wrzątku i gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia. Podawać z przysmażoną cebulką lub/i skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 08.07.2011 22:59
wlasnie uswiadomilam sobie jaka jestem glodna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak