Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczańskie z rzodkiewkowymi kiełkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
czosnek 5 ząbków
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
cienka kiełbasa 1 szt
kukurydza 1 puszka
siekane liście czosnku 2 łyżki
kiełki rzodkiewki
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczańskie z rzodkiewkowymi kiełkami

Obrane ziemniaki ścieramy wraz z ząbkami czosnku i cebulą na tarce o drobnych oczkach (grubszych, niż na tradycyjne placki ziemniaczane). Dodajemy pokrojoną w bardzo drobną kostkę kiełbasę, osączoną z zalewy kukurydzę, posiekany zielony czosnek, jajka, mąkę i przyprawy.
Mieszamy wszystko dokładnie.
Smażymy na oleju.
Najlepiej smakują posypane kiełkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak