Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 25 dkg
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
Farsz:
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
woda letnia 1/2 szklanki
grzyby suszone 2 dkg
kapusta kiszona 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Kapustę ugotować do miękkości z grzybami w niewielkiej ilości wody. Odcedzić, zmielić maszynką o grubym sicie. Dodać sól i pieprz. Z podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto (w razie potrzeby zwiększyć ilość wody). Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać kółka. Na każde nałożyć porcję farszu i zlepiać pierogi (ja użyłam „maszynki”). W garnku zagotować wodę z łyżeczką oleju i soli. Na wrzątek wrzucać pierogi i gotować 3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze zrumienioną na oleju cebulką z dodatkiem soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 30.11.2011 08:34
nigdy nie robiłam pierogów, ale chyba spróbuję je zrobić z tego przepisu
bursztynek 26.03.2011 23:53
pycha
Misiek1 24.03.2011 11:52
Pierogi z moim ulubionym farszem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak