Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczno-chrzanowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korzeń chrzanu 20 dag
śmietana 4 łyżki
cukier
cytrynka 1 szt
sól
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczno-chrzanowy

Chrzan obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce.Lekko skropić sokiem z cytryny. Odstawić na noc w chłodne miejsce.
Jajka drobno pokroić. Wymieszać z chrzanem i śmietaną.
Doprawić do smaku solą , pieprzem i cukrem. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.02.2014 12:36
Rewelacja.
Łukasz15 31.12.2013 00:21
Bardzo dobry
joanna77 25.08.2013 21:52
bardzo fajny
IwonaKa 30.07.2013 11:41
pyszny sosik
Anna152 03.08.2012 08:52
super
Seba 24.07.2012 13:12
pycha
Norgiusz 05.07.2012 10:43
super
anja3107 03.07.2012 12:13
super
olkaaa 30.06.2012 17:06
chętnie spróbuję
Angelika10 16.06.2012 00:59
mniam
agnieszka214 28.04.2012 16:55
mniam lubie takie
m1monika 18.02.2012 17:04
smaczny!!!
jeta72 09.02.2012 18:14
pycha
iza15 29.11.2011 20:48
fajny sosik
Tika4444 11.10.2011 12:09
fajny pomysł
gacopierz23 04.09.2011 11:11
dla mojego męża :)
ela16 20.08.2011 13:00
pycha...
Halusia 31.07.2011 19:18
Pycha, pycha, pycha...
Grazyna0211 07.07.2011 08:05
bardzo dobry
ronald88 04.06.2011 06:04
super pomysł
Krystyna32 24.03.2011 08:40
extra przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak