Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowo-ziemniaczane placuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
świeże liście mięty 1 garść
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowo-ziemniaczane placuszki

Ziemniaki, miętę przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy masę, schładzamy. Ciasto rozwałkowujemy na gruby placek, foremką wycinamy różne kształty ciastek. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak