Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
mąka 8 dag
cukier puder 20 dag
czekolada tarta 15 dag
cukier waniliowy 2 dag
cynamon Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe bezy

Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier puder. Następnie wsypujemy czekoladę, cukier waniliowy, cynamon. Całość delikatnie wymieszać. Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Łyżeczką nakładamy małe porcje ciasta. Pieczemy około 20 min w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak