Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
jaja 8 szt
mąka ziemniaczana 2 łyzki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy
pomarańcze czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretka

Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu i odstawić, aby ostygła i lekko stężała. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ponownie wszystko razem lekko, starannie ubić. Przełożyć na blachę wysmarowana masłem i oproszonej tartą bułką. Piec ok. 25 min. Kiedy ciasto ostygnie, ułożyć na nim cząstki pomarańczy, zalać lekko tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 14.12.2013 11:34
uwielbiam takie biszkopty
rjustysia 16.11.2012 17:58
lubię robić taki biszkopt latem, gdy jest naprawdę ciepło :)
Wafelek2601 20.09.2012 09:35
Super do kawy
zdzislawa2 09.03.2012 11:59
super ciacho :)
Smakosz6 20.09.2011 08:25
mniam
monika154 04.09.2011 19:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak