Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa śliwkowo- rabarbarowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 20 dag
rabarbar 30 dag
Goździki całe Prymat
cynamon
śmietana 1/4 l
mąka 0,03 kg
cukier 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa śliwkowo- rabarbarowa

śliwki ugotować. rabarbar pokrajać, rozgotować. ze śliwek wyjąć pestki. śliwki i rabarbar przetrzeć przez sito. osłodzić. część przecieru zagęścić zawiesina z mąki i wody, zagotować, połączyć z reszta zupy i śmietaną. podawać z makaronem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak