Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 13 dag
margaryna 10 dag
cukier puder 5 dag
żółtko 1 sztuka
orzechy włoskie 8 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki orzechowe

Z podanych składników wyrobić kruche ciasto , schłodzić w lodówce ok.1 godziny. Formować niewielkie rogaliki i układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piec w nagrzanym na 200 *C piekarniku na rumiany kolor-ok.15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 11.03.2011 20:42
pycha
Smakosz6 08.12.2010 20:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak