Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser W Panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat w/g uznania
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
mleko 2 łyżki
olej do smażenia
ser gouda 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ser W Panierce

Ser pokroić w 1 cm plastry. Jajka rozbić, dodać kucharek, pieprz, rozbełtać. Obtoczyć ser w jajku a następnie w bułce tartek znowu w jajku i w bułce tartej. Panierka powinna być bardzo gruba, można obtoczyć 3 razy. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor kilka razy. Można podawać z ketchupem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia2 27.03.2012 10:03
ja uwielbiam ser :)
madi356 05.08.2011 21:16
na pewno bardzo smaczny taki serek :)
artur7 03.04.2011 09:30
pycha
novita26 02.04.2011 13:01
mnaim
Olaa 25.03.2011 10:25
niezłe
Buczo007 23.03.2011 22:52
pycha
MAR3STA 23.03.2011 17:45
też sobie taki usmażę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak