Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe zawijaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
natka pietruszki 2 lyczeczki
ser żółty 4 plasterki
masło 1 łyżka
sól
sos pieczeniowy
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: serowe zawijaski

Plastry schabu cieniutko rozbiłam,tak aby nie poprzerywac mięsa.Opruszyłam solą i pieprzem.
Posmarowałam cienką warstwą masła i posypałam zielona natka pietruszki.Na każdy plaster ułożyłam ser i zwinęłam w roladki.Przekułam długą wykałaczką do szaszłyków i obtoczyłam najpierw w rozkłuconym jajku a pózniej w tartej bułce.Smazymy na niewielkim ogniu do złocistego koloru.W 300 ml zimnej wody rozmieszałam sos w proszku.Zagotowałam sos i włożyłam do niego roladki.Zmniejszyłam ogień i dusiłam pod przykryciem około 20 minut.Naprawde pyszne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 23.03.2011 17:14
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak