Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
wątróbki z kurczaka 50 dag
cebula 2 szt
marchew 1 szt
jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Wieprzowinę myjemy, zalewamy zimną wodą.
Cebulę oraz marchewkę obieramy.
Do wieprzowiny dodajemy jedną cebulę, marchew oraz przyprawy. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Następnie wyjmujemy je i osączamy.
Do gotującego się wywaru wrzucamy opłukaną wątróbkę oraz drugą cebulę.
Gotujemy je 5-10 minut, wyjmujemy, osączamy.
Następnie mięso, wątróbkę i osączone warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Do mięsa dodajemy żółtka oraz przyprawy, dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę, delikatnie łączymy z masą mięsną.
Wąską blaszkę natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej masę mięsną. Pieczemy około 1, 5 godziny w temp. 180*c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 21.09.2011 08:31
świetny
ronald88 19.08.2011 09:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak