Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem na kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
sól
Farsz:
mięso gotowane 1/2 kg.
bułka czerstwa
mleko
cebula
jajko
sól
pieprz
kapusta biała
cebula
koperek
masło 4 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem na kapuście

bułkę namoczyć w mleku po czym odcisnąć i zemleć z cebulą i ugotowanym mięsem,dodać jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem i wyrobić na jednolitą masę,do naczynia wsypać mąkę,sól szczyptę i zalać wrzątkiem wymieszać łyżką aby się nie sparzyć po czym wyrobić ciasto ręką na jednolitą masę tak aby ciasto było sprężyste cienko wałkować i wycinać szklanką lub foremką na pierogi kólka na środek nakładać farsz i sklejać ugotować w osolonym wrzątku od wypłynięcia na wierzch gotować ok.3min.kapustę obrać umyć i poszatkować na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną cebulę,dodać kapustę,oprószyć solą i pieprzem i chwilę smażyć,jak kapusta zmniejszy swą objętość wlać odrobinę wody i dusić do miękkości,pod koniec duszenia dodać koperek i zagęścić zasmażką,pierogi podsmażyć na oleju i podawać z kapustą i plastrami boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.01.2012 19:43
smaczne
artur7 24.03.2011 09:31
ciekawe
MAR3STA 23.03.2011 17:43
ale mi zapachniało;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak