Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchwiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2-3 szt
bulion warzywny 1 litr
cebula 1 szt
masło 1 łyzka
miód 1 łyżka
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchwiowa

Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę. Gdy zmięknie, dodać marchew i wszystko lekko przesmażyć. Całość zalać bulionem i gotować 6-8 minut. Pod koniec dolać miód i doprawić do smaku. Dodać śmietane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 14.01.2014 09:21
zupka cud miód :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak