Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka zielona 100 g
ryż 150 g
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mąka pszenna 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Udko z kurczaka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Do zupy dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz startą marchewkę.
Pół godziny przed koniec gotowania wsypujemy biały ryż, gotujemy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, Kucharka.
Pod koniec gotowania dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną, gotujemy jeszcze 5-10 minut.
Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 01.09.2011 09:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak