Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
włoszczyzna
cebula 1 szt
boczek wędzony 100 g
śmietana
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Warzywa obrać, pokroić, podsmażyć na patelni. Cebulę zeszklić. Do garnka wlać 1 litr wody, dodać ziemniaki i warzywa. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Dodać do zupy boczek i gotować kolejne 15 minut, dodać zasmażkę z mąki i śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.02.2014 08:41
smaczna zupka
fotoviderek 13.01.2014 07:31
Świetna zupka :)
Wafelek2601 02.09.2012 00:45
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak