Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ravioli ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2i3/4 szkl.
jajko 2 szt.
sól szczypta
szpinak mielony mrożony 10 dkg
Farsz:
feta 10 dkg
żółtko jajek 2 szt.
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ziołowy sos pomidorowy
twaróg 10 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: ravioli ze szpinakiem

z mąki,jajek,odciśniętego szpinaku,szczypty soli przygotować ciasto aby lepiej się połączyło dodać wody tyle aby uzyskać ciasto podobne jak na pierogi,dobrze wyrobić zawinąć w folię i odstawić na godzinę,w międzyczasie przygotować farsz,twaróg połączyć z jajkami,fetą i doprawić do smaku pieprzem,gałką muszkatołową i ewentualnie solą wszystko wymieszać na jednolitą masę,odwinąć ciasto i cienko wałkować wycinać kwadraciki a na środku układać wcześniej przygotowany farsz i przykrywać drugim kwadracikiem po czym sklejać dokładnie brzegi,ugotować w osolonym wrzątku,podawać z ziołowym sosem pomidorowym,przybrane ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 12.05.2011 09:59
pyszności
dorotka0000025 07.05.2011 15:45
mniam
MAR3STA 23.03.2011 17:40
dawno nie jadłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak