Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 100 g
bulion warzywny 1 litr
wino białe wytrawne 100 ml
cebula 1 szt
śmietana 150 ml
żółtko jajek 1 szt
curry 1/2 łyżeczki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem grzybowa

Grzybyi namoczyć, a następnie drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na maśle i winie. Dodać grzyby, podsmażyć. Po wystudzeniu zmiksować z ½ litra wywaru, a następnie połączyć z pozostałym wywarem. Doprowadzić do wrzenia. Żółtko wymieszać ze śmietaną i mąką, dodać trochę gorącej zupy i ponownie wymieszać. Gotową zaprawę dodawać małym strumieniem do zupy. Przyprawić solą, curry, gotować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak