Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszonych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 l
grzyby suszone 20 dag
ziemniaki 5 szt
marchew 2 szt
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonych grzybów

Suszone grzyby moczymy w wodzie i odstawiamy na całą noc.
Następnie do garnka wkładamy grzyby i zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Marchew obieramy i kroimy w słupki.
Następnie ziemniaki i marchew wkładamy do gotujących się grzybów, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą, gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak