Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAFIOR PIECZONY Z KIEŁBASĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
kiełbasa 1/3 kg.
mleko 1/4 l.
mąka 4 dag.
jajko 3 sztuki
pietruszka 1/2 pęczka
masło 1 łyżka
sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: KALAFIOR PIECZONY Z KIEŁBASĄ

Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Kalafior ugotować w osolonej wodzie.
Do mąki dodać masła, lekko zasmażyć, dodać mleka, odrobinę soli, schłodzić.
Chłodną zasmażkę rozprowadzić z żółtkami oraz pianą z białek. Włożyć pozostałe składniki.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia, zapiekać ok. 30 min.
Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 22.01.2013 11:04
super :)
Kuchareczekjeden 13.07.2011 20:59
moje smaki
MAR3STA 23.03.2011 17:55
fajna zapiekanka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak