Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ ZAPIEKANY Z WARZYWKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselki 0,5 kg.
ryż 1 torebka
pieczarki 30 dag.
cebula 1/2 sztuki
ser żółty 10 dag.
sól - do smaku
margaryna 5 dag.
kostka rosołowa 1/2 sztuki
tłuszcz do formy - -

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ ZAPIEKANY Z WARZYWKAMI

Brukselkę ugotować w osolonej wodzie.
Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na tłuszczu, dodać obraną, umytą i pokrojoną cebulę, połowę kostki, podlać wszystko wodą, poddusić.
Ryż opłukać pod bieżącą wodą, ugotować w wrzątku z solą, odcedzić i dodać pół łyżki margaryny. Wymieszać z brukselką, pieczarkami i połową sera. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 23.03.2011 17:52
zrobię sobie jutro taki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak