Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
olej 6 łyżek
pieczarki 500 g
woda gazowana 1 (mineralna)
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka
cebula 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
żółty ser starty 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem i pieczarkami

Z mąki, mleka, wody, jajek, sody, połowy ziołowego pieprzu, połowy Kucharka, papryki oraz 4 łyżek oleju sporządzamy ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki.
Cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy pozostałe 2 łyżki oleju, wrzucamy cebulę i posypujemy resztą Kucharka. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy do niej pokrojone w półplasterki pieczarki oraz resztę ziołowego pieprzu i podsmażamy wszystko razem ok. 5 minut.
Na każdy naleśnik kładziemy 2 łyżki farszu pieczarkowego i łyżkę żółtego sera. Zawijamy naleśniki \"w chusteczkę\". Wierzch posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5 − 10 minut.
Można polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 04.08.2011 10:49
też takie robię są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak