Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Czekolada tabliczka 1
herbatniki 6 szt
rum 2 łyzki
masło 2 łyżeczki
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle

Przygotować kapiell wodną i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę wraz z masłem. Kiedy czekolada się rozpuści, dokładnie wymieszać, tak by uzyskać jednolitą masę, po czym odstawić garnek. Do przestudzonej masy czekoladowej dolać rum i wrzucić pokruszone herbatniki. Za pomocą łyżeczki formować małe czekoladowe kulki, obtoczyć je w kakao. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.12.2012 08:34
pycha
teresa18 12.08.2011 21:03
lubię smak rumu w czekoladzie
Marzena34 23.06.2011 14:07
wow exklusiv-zabieram do mojej księgi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak