Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta podstawowa z ryb(auszpik)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zwroty poprodukcyjne z ryb 1000 g
woda 1.5 l
sól 15 g
ziele angielskie 1 g
białko 4 szt
ocet 15 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
włoszczyzna 250 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: galareta podstawowa z ryb(auszpik)

Ugotować wywar ze zwrotów poprodukcyjnych i włoszczyzny.Dodać sól i zmiażdżone przyprawy.Gdy wywar nabierze smaku przecedzić.Do ostudzonego wywaru dodać ubite białko,ocet i rozpuszczoną żelatynę.Wywar powoli ogrzewać do zagotowania.Gdy wywar sklaruje się,przecedzić przez płótno i pozostawić do zakrzepnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak