Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w słodkim sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 4 sztuki
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
oliwa
masło 2 łyżki
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
ananas 1 puszka
imbir starty 2 łyżki
miód 1 łyżka
chili
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w słodkim sosie

Pstrąga delikatnie posolić i dość obficie posypać pieprzem cytrynowym. Odstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie smażyć na patelni grillowej posmarowanej dosłownie paroma kroplami oliwy. Długość smażenia zależy od „grubości” filetów.
W międzyczasie przygotować sos.
Ananasa odsączyć, pokroić w cząstki i podsmażać na maśle aż ładnie się zarumieni. Wtedy należy dolać sok pomarańczowy i szklankę zalewy z puszki z ananasem. Jak się zagotuje to dorzucić starty imbir i miód. Doprawić do smaku chili i ewentualnie odrobiną soli. Dokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut- sos w tym czasie powinien trochę zgęstnieć.
Usmażoną rybę polać sosem i posypać grubo mielonym pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.07.2012 05:47
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak