Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 75 g
jaja 2 szt
cebula 40 g
tłuszcz 18 g
sól do smaku
pieprz 0.5 g
dorsz 800 g
włoszczyzna 175 (bez kapusty)
bułka 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z dorsza

Rybę oczyścić,wyjąć ości,zdjąć skórę,zemleć wraz z namoczoną bułką i podduszoną cebulą.Do masy dodać jajka,przyprawy i dobrze wyrobić.Masę rybną wyłożyć na czystą,zmoczoną w zimnej wodzie serwetę,uformować wałek,zwinąć,końce związać sznurkiem.Roladę włożyć do wanienki,dodać oczyszczoną włoszczyznę,przyprawy,zalać wrzącą wodą,osolić i gotować wolno ok.1godziny.Przestudzić w wywarze,wyjąć,odwinąć i wyporcjować.Przed podaniem podgrzać w wywarze.Podawać z ziemniakami z wody i sosami:chrzanowym,pomidorowym,korniszonowym lub koperkowym oraz sezonowymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak