Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sandacz 175 g
mleko 75 g
jaja 2 szt
cebula 40 g
tłuszcz 18 g
sól 7 g
pieprz 0.5 g
tłuszcz do formy 50 g
dorsz 600 g
bułka 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki rybne

Ryby oczyścić,wyjąć ości,zdjąć skórę,zemleć wraz z namoczoną bułką i podduszoną cebulą.Do masy dodać jajka,przyprawy i dobrze wyrobić.Rybną masę mieloną wyporcjować,kształtować kule,następnie lekko spłaszczyć nadając im owalny kształt.Uformowane klopsiki układać na posmarowanej tłuszczem brytfannie,podlać wywarem z ryb gotowanych i wstawić do piekarnika.Podawać z ziemniakami,ostrymi sosami(chrzanowym,pomidorowym) i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 16.05.2011 10:28
pycha
Kopiko1983 18.04.2011 06:53
Ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak