Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycelki z ryb z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczypak 175 g
mleko 75 g
jaja 7 szt
cebula 40 g
tłuszcz 18 g
sól 7 g
pieprz 0.5 g
masło 25 g
olej do smażenia 80 g
zielona pietruszka 10 g
dorsz 600 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
bułka 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: sznycelki z ryb z jajkiem

Ryby oczyścić,wyjąć ości,zdjąć skórę,zemleć wraz z namoczoną bułką i podduszoną cebulą.Do masy dodać 2 jajka,przyprawy i dobrze wyrobić.Rybną masę wyporcjować i uformować podłużne sznycelki.Obtoczyć w tartej bułce,smażyć na rozgrzanym oleju.Przed wydaniem na każdą porcję położyć usmażone na maśle sadzone jajko,posypane zieloną pietruszkąPodawać z ziemniakami puree i sezonowymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.03.2011 11:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak