Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sandacz 1150 g
sól 10 g
olej 25 g
masło 25 g
cytryna 50 g
zielona pietruszka 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz z rusztu

Rybę oczyścić,wyporcjować,posolić,pozostawić na ok.2godziny.Ruszt posmarować olejem.Porcje ryby obsuszyć w ściereczce,skropić olejem i układać na ruszcie.Ruszt postawić nad brytfanną,wstawić do piekarnika.Piec ostrożnie,aby nie przypalić ryby.Upieczona ryba przy naciśnięciu wydziela mleczny sok.Wydawać gorącą,na każdej porcji położyć kawałek masła,plasterek cytryny lub posypać pietruszką.Podawać z ziemniakami z wody i sezonowymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak