Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 500 g
woda 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sok z cytrynu 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowy

Owoce zmiksować. Wodę z cukrem i sokiem z cytryny zagotować, a następnie mieszać do rozpuszczenia cukru. Syrop ostudzić i połączyć ze zmiksowanymi owocami. Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin, co pewien czas mieszając, tak by masa równomiernie się zamroziła. Sorbet powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 23.06.2011 10:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak