Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne
cebula
śmietana
smalec
natka pietruszki
przyprawy
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka grzybowa

Grzyby pokroić, cebulę posiekać i usmażyć na smalcu.Dodać grzyby i chwilę jeszcze smażyć. Przykryć i dusić na małym ogniu często mieszając .Pod koniec dodać śmietanę , przyprawić do smaku. Ugotowane jajka drobno posiekać , dodać do grzybów razem z posiekaną natką pietruszki .Wszystko wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy . Posypać startym na tarce chlebem razowym , wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 27.08.2011 10:04
mniam...
adam1f 21.08.2011 00:28
dobre
Marta92 24.03.2011 08:54
mmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak