Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mish mash by Yvonne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
średnia czerwona papryka 1 szt
groszek 1 puszka
biała część pora 3 dkg
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
cebula 1 szt
ryż dziki 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mish mash by Yvonne

Ryż ugotować (wg przepisu na opakowaniu). Pieczarki pokroić na ćwiartki. Patelnię rozgrzać, wrzucić pieczarki, smażyć na ostrym ogniu często mieszając przez 5 minut. Zmniejszyć ogień (do średniego), dolać oliwę, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć przez 2 minuty. Następnie dołożyć pokrojonego w pół-plasterki pora oraz paprykę pokrojoną w kostkę (zbliżoną wielkością go groszku) oraz groszek. Wymieszać, smażyć przez 1 minutę. Wsypać ryż oraz drobno posiekany czosnek i przyprawy. Mieszając smażyć jeszcze przez 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 13.05.2011 17:26
jak barwnie
pigila
pigila 12.04.2011 18:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak