Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia 1/5 szklanki
mała główka czosnku 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
wieprzowina 1/2 (szynka lub karkówka)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń

Mięso umyć i wyporcjować (plastry grubości 1,5 cm.),lekko osolić i usmażyć na oleju z obu stron na rumiano. Podlać wodą i dusić ok.50 minut. Dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek, sos sojowy i pieprz do smaku i dusić aż do odparowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.09.2011 09:03
super
IZABELA29 10.07.2010 19:25
karkówkę ostatnio preferuję z grilla
IZABELA29 10.07.2010 19:24
PYSZNIE WYGLĄDA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak